پرش به اول صفحه
آرشیو اخبار
|
تقویم ورزشی
|
مجلات
|
قوانین بازنشر
|
همکاری با ما
|
درباره ما
|
تماس با ما
|
ثبت نام
Martial Arts Website
سایت هنرهای رزمی
صفحه نخست
۸ آذر ۱۴۰۳, ساعت ۰۹:۰۸
سایت هنرهای رزمی اولین و بزرگترین مرجع معرفی اساتید و گسترش هنرهای رزمی در ایران
  • آیا کمربند مشکی شان و منزلت خود را از دست داده است ؟

    سالیان پیش بود، اما خاطره آنچنان تازه و زنده مانده که گویی همین دیروز بوده است. ماجرایی از انتظار طولانی یک سفر. من و دوستانم تقریبا" به مدت سه سال در ورزشهای رزمی عرق ریخته بودیم. داشتن ساعتهای بی شمار تمرین در تالار تمرینات و نیز دادن مسابقه های متعدد جهت کمربندهای دریافتی خود.
       حال، زمان حسرت به پایان و ساعت موعود فرا رسیده بود. ساعت آزمون نهایی، آزمون کمربند سیاه. آیا حاضر بودیم؟ به قدر کافی آمادگی داشتیم؟ و از استقامت، حضور ذهن، واکنش غریزی و تسلط ذهنی که لازمه های چنین آزمون زبانزدی بود، برخوردار بودیم؟

      

     در 26 سالگی نسبت به مسئولیتی که تقبل کرده بودم آگاهی کامل داشتم. قضیه نه بازی دوران کودکی و یک سرگرمی فوق برنامه بود و نه واکنشی به درگیریهای بدنی در زمین بازی. گذار از سطح (( کیو )) یا  (( خامی و بچگی )) در هنرهای رزمی به سطح دان یا همان مردی و پختگی سهل و آسان تصور نمی شد. تا آنموقع با مطالعه چندکتاب درباره هنرهای رزمی می دانستم که کمربند سیاه چیست و یا سطح تخصصی مربوط به آن چه می باشد. از دیدگاه سنتی شرط رسیدن به پاداش این کمربند مستلزم برخورداری از مهارت و توازن بسیار زیاد است و از اینرو همگی ما امیدوار بودیم که به این شایستگی رسیده باشیم.
                                                       
       مقامات بلندپایه گردهم آمده بودند، با نشستن چند نفر از دارندگان ارشد دان در پشت میز آزمون قریب 30 تن از هنرجویان گرد آمده به حالت رسمی و گویا ناراحت کننده سیزا بر روی زمین می نشینند. من که تا آنزمان مطالب زیادی درباره این آزمون خوانده و شنیده بودم هیچگاه بخت دیدن ان را از نزدیک نداشتم. حال، نوبت من فرا رسیده بود.

        یک ساعت و نیم بعد من و چهار نفر دیگر همگی به سمت منزل راهمان را کج کردیم. همه چیز تمام شد. ما در آزمون رد شده بودیم. بدین ترتیب یکی از بیاد ماندنی ترین لحظات زندگیم رقم خورد. بله، بیاد ماندنی! اما در آنموقع به ناراحتی. از گستردگی آزمون مایوس شدم. یا نسبت به مفهوم کمربند سیاه جاهل بودم و یا موارد سخت و قاطعی در عالم هنرهای رزمی جای گرفته بود. مواد آزمون من را سه تکنیک ضدحمله یک گام  ( فرمی از یک مبارزه قراردادی با یک یار کمکی ) نمایش سه فرم، مبارزه در تاتامی و شکستن سه تخته پ.ب کاج روی هم چیده شده تشکیل می داد. مجموع این مراحل کمتر از ده دقیقه به طول انجامید.

                                                            

    "بروس هاینز" در کتاب " تاریخ و سنن کاراته " خشم خود را چنین بیان می کند :
    استادانی که کمربند سیاه را تنها به خاطر ساعاتی صرف وقت به تمرین و یا به دلایل به اصطلاح مصلحت اندیشانه و شغلی اعطاء میکنند، استادانی که هم و غم اصلی آنها موفقیت مالی و بستن شهریه های کمرشکن است و دامان هنر را برای بده بستانهایی از این دست به درجات گوناگون توافقات سئوال برانگیز آلوده کرده اند، افرادی که با طرح سئوالاتی نظیر اینکه چه کسی شایستگی ریاست محلی، کشوری و جهانی اتحادیه کاراته را دارد خود را درگیر بحثهای تنگ نظرانه و پیش پا افتاده ای می نمایند...

    احساس میکردم که تنها با داشتن روشن ترین درک از مفهوم واقعی کمربند سیاه آمادگی کسب آن را دارم. از دیدگاه خودم نسبت به سنت و جوحاکم بر ورزشهای رزمی دچار سرخوردگی شده بودم. از آنزمان تاکنون به این نتیجه رسیده ام که این جریان ابدا" یک استثنا نبوده است. ظاهرا" سطح توقعات پایین آمده و یا انگیزه ها تغییر یافته است. در هر رویدادی این هنرهای رزمی و هنرجو هستند که مغلوبند.
    از این که بگذریم نباید این حقیقت را نادیده گرفت که تمامی آنچه به تمرین من خلاصه میشد کار بر روی ضربات دست و پا بود. فقط واکنشهای خشن و خصمانه را آموخته بودم. این تنها چیزی بود که به کار مورد علاقه ام افزوده شده بود. به بیان نویسنده کتاب " Ecelestiastes "  دانایی بهتر از توانایی است ...  یعنی همان اندیشه ای که  فتح جنگ بدون خونریزی، هنر است در عالم طنین انداز کرد.
         
           یک رزم آور ورزیده می باید از لحاظ ذهنی بقدری قوی باشد که از نزاع جدی دوری نماید و اگر چنین امری مقدور نشد باید از چنان تسلطی در تکنیک های رام کننده برخوردار باشد که آنها را پیش از هرگونه نیاز به استفاده از واکنش خشن به کار برد.
    " سانگ کیوسیم " در یکی از سرمقالات برجسته که در مجله تکواندو تایمز چاپ شده در شماره ژانویه سال 1998 توصیف خوبی از هنرهای رزمی حقیقی ازایه داده است. او بین مفهوم ورزش و هنر تفاوت قایل می شود. وقتی روابط کنونی رایج بر دنیای ورزشهای رزمی را با روابط آن در گذشته مقایسه کردم، حقیقتا" اطمینان یافتم که ما جوهره و ذات این هنرها را گم کرده ایم.

    آنچه هست ...
         کافی است تا سالن های رزمی حال حاضر را بطور میانگین ارزیابی کنید. چه چیزی دستگیرتان خواهد شد؟ سختیهای مورد لزوم برای ارتقاء کمربند چیست؟ از یک هنرجو چه مدت تمرین انتظار میرود و بنا بر ملاک عمومی و شناخته شده چه درجه ای برای رسیدن به سطح استادی مورد انتظار است؟ آیا یک کمربند مشکی هشت ساله براستی توان دفاع از خود را دارد؟ ویا تحت هر شرایطی بواقع یک کمربند سیاه است؟
    ملاک شخصیت و ذفتار هنرجویان آنها در جامعه چیست؟ آنها تاچه درجه ای از لحاظ ذهنی آماده می شوند؟ آیا اساسی برای قراردادهای ماهانه دروس تعلیمی وجود دارد؟ آیا هنرجویان از تصویری جامع درباره میانه روی و دیگاه زندگی برخوردارند که از یک کمربند سیاه انتظار می رود؟ وضعیت پیشرفت روحی و معنوی چگونه است؟

        تاریخچه اخیر هنرهای رزمی می تواند پاسخگوی تعدادی از سئوالات باشد به ویژه آن تاریخچه ای که توسط استادان خاور دور مورد نظر قرار گرفته است. هنرهای رزمی تا چه اندازه از ریشه های تاریخی خود جدا گشته اند؟  در این باره به سخنانی چند از نویسندگان و استادان نامدار گذشته توجه نمایید.
        در قرن سیزدهم جنگجوی ژاپنی " ریو شون " به این مطلب به وضوح اشاره میکند که  " یک مرد کامل هم در رینگ و هم در صلح، استاد می شود ... "  و در همین قرن نیز  " شیجتوکو " در کتاب " پیام گوکورا کیوجیدونگ " می نویسد : " اساسا" برای سردمدار جنگجویان، به وظایف اخلاقی و رقتار آرمانی مرد اهمیت داده شده است ".
         
    در سال 1645 " میاموتو موساشی " در کتاب خود در مبحث استرتژی از آنهایی که در هنرهای رزمی غرق در کسب منافع مالی هستند به بدی یاد می کند : " اگر به عالم نگاهی بیانداریم، می بینیم که هنرهای در معرض فروشند... و صاحبان فروش به دنبال شود و این مایه تاسف است " . در همین اثر برجسته  واژه طریقت یا راه تحت این عنوان تعریف می شود " نه فقط مجموعه ای از اصول اخلاقی برای هنرجو و برای زندگی، بلکه ردپایی الهی از اشاره خداوند به طریقت ".

    " گیچین فوناکوشی " که به عقیده بسیاری سرور استادات شناخته می شده، می نویسد : در حقیقت کفه ترازو در یک کاراته_ دو  واقعی به سوی مسایل معنوی می چرخد تا مسایل مادی "
    "دوک سونگ سون" در بیانیه خود پیرامون هنرهای رزمی کره نیز اظهار می دارد " تکواندو یعنی انظباط، انظباط ذهن، تن و روان ". وی درباره زمان مورد نیاز برای احراز کمربند سیاه میگوید : " برای هنرجویان استثنایی حداقل یک دوره کامل دوساله و برای سایرین که در اکثریت قرار دارند سه سال وقت لازم است ".
    در قرن شانزدهم ژنرال معروف " کاتو کیاماسا " مجموعه ای از قواعد را پایه ریزی کرد که توسط هر سامورایی از هر مقام و درجه ای مراعات می گردید. سروان " اف. برینکلی " به تکثیر فهرستی از این هفت قاعده در کتاب خود بانام "سامورایی" همت می گمارد. بدون شک آنها یک رزمی کار واقعی را انسانی متعادل و میانه رو، بسیار منضبط، منزه از هرگونه سوء اخلاق و بی تمایل به تجمل در خوراک و پوشاک می دانستند.
       حتی از دیگاه مردی که به عقیده اکثر مورخان بانی گسترش هنرهای رزمی به خاور دور شناخته شده است، رشد معنوی پایه و اساس این هنرها را تشکیا می دهد. " بودیدارما " بنا بر روایات آمده در کتاب  " زندگینامه مردان بزرگ خدا " ( 654 میلادی ) و " اسنادی از حلول روشنایی " ( 1004 میلادی ) برای اولین بار در زمان سلسه سونگ وارد چین می گردد. با وجود آنکه بانی ارتقاء " ذن بودیسم "  در عصر پس از او     " هوی - ننگ " یکی از رهروان وی بوده است، اما کماکان بودیدارما را بنیانگذار این آیین می دانند. " جی . پارولسکی " در کتاب " راهی به سوی حکمت شرق " از تونایی استادان ذن سخن می گوید که به ماورای ترس از مرگ می رسند. با تکیه بر این امتیاز " سامورایی ها قادر بودند تا برای هر روز از زندگی خود راهی مناسب آن روز را بیابند". حتی در صورت سایه افکندن چنگال مرگ بر سر آنها، این توانایی، انگیزه بقاء تا روز بعد را به آنان می داد. بدیهی است که با این اوصاف هنرهای رزمی نمی توانست تنها در جایگاه مجموعه ای از حرکات دفاع شخصی قرار گیرد.
     

      " دان دارگر و رابرت اسمیت " نیز در کتاب خود تحت عنوان  " هنرهای رزمی آسیا " به بررسی این هنرهای در یازده کشور شرق آسیا پرداخته اند. مطالعه این کتاب جامع ارائه دهنده دیدگاهی قاطع و بی چون و چرا از تمامیت یک رزم آور است. تمرینات سخت و طاقت فرسا را تحمل نموده و این برنامه را سرلوحه سراسر زندگی خود قرار داده است. رشد شخصیت در دل تمرین قرار دارد. سراسر وجود آنان آکنده از صفات جوانمردی، شرف، تواضع، ادب، اخلاق، نیکوکاری، شهامت و میانه روی است.
        باید روشن شود که تعلیم و بازار گرمی ورزشهای رزمی در دنیای امروزی عمدتا" شباهت اندکی با ریشه هنرهای مدعی این رشته ها دارند. هنرهای رزمی می باید ارتباط تنگاتنگی با جستجوی بعد روحی و معنوی داشته باشند.
       مایلم تا با تکیه بر مطالعه به انجام رسیده از کتابهای ماء,خذ و پس از دهها سال تجربه در چند سیستم رزمی، تصویری از یک رزمی کار واقعی را برایتان ترسیم نمایم. یک ورزشکار رزمی کسی است که وجود خود ار بعنوان موجودی سه بعدی می شناسد. هم بعد روحی دارد و هم بعد ذهنی یا عقلی و بعد جسمی. او می داند که از هیچ یک از این ابعاد نمی توان غفلت کرد. برای تبدیل شدن  به اسنانی کامل، هر سه این ابعاد می باید تحت نظمی مستمر پرورش یابند. تن زیرنظر ذهن و ذهن زیر نظر روح. در این بین حفظ تعادل و میانه روی رمز موفقیت و تاکید بیش از اندازه بر یکی از عناصر وجود انسان چه در گذشته و چه در حال کاری بیهوده و باطل است.
      پیشرفت روحی نزد رزم آوران قدیمی در اهم تمرینات روزانه قرار داشت، کتاب مقدس آیین، خوانده  و به خاطر سپرده می شد. صحبت پیرامون مسایل روحی و معنوی مدام بین هنرجو و استاد صورت می گرفت. این کار منجر می گشت تا رزمی کار بداند که کیست، به کجا قصد عزیمت دارد و ارزش زندگی چیست. همانگونه که  "ونگ چونگ یوه  " برای شاگرد خود  " چاتان رایا " بازگو می کند: " این کار صفت و خشن اورا که به نیازهای بد وادارش می کند به نظم و انضباط  روحی تبدیل کرد".
        

    تمرینات عقلی و ذهنی عبارت بود از مطالعه و کسب مهارت در هنرهای زیبا، موسیقی، شعر، نقاشی و خوشنویسی فراتر از یک کار صرفا" ذوقی و در حد یک انتظار واجب به شمار می آمدند. مشق روش و شیوه های پرهیزکاری عمومیت داشت. استاد تکنیکهای بدنی را به فرد نمی آموخت مگر آنکه قابلیت های ذهنی فرد بارور گردد. شناخت پیکره  بدن، بازتاب حملات  گوناگون، درمان آسیب دیدگی ها و مراقبت از تن جزو ضروریات بودند. آنها در وجود هنرجویان خویش عطش سیراب نشدنی دانش را می پروراندند.


       او برای تحمل ریشخند و دشنام، دوری کردن از مبارزه و تسلط ذهنی بر حریف و کسب پیروزی بدور از هیچگونه نبرد عملی دوره می دید. او نحوه مهار دشمن را با خونسردی و در صورت نیاز پاسخ به حمله را با به کار بردن حداقل نیرو و در صورت ایجاب شرایط، یکسره کردن کار او را میآموخت. از این رو، در عرصه جسمانی، تمرینات کامل و موثری واقع می افتاد. به جای سبکی  محدود از ضدحمله، تکنیکهای بدنی تنها زمانی مورد استفاده قرار میگرفت که تمامی راه ها بسته می شد. به گفته  " ایتسو یاسوتسوئه "  " کاراته را تنها برای دفاع شخصی و به عنوان آخرین راه حل میباید استفاده کرد ".
        رشد شخصیت نیز ازجمله کارهای پر اهمیت به شمار می رفت. هیچ استادی حاضر نبود که یکی از هنرجویان او ننگ و بدنامی برای خود و سیستم رزمی خود به بار آورد. بدین ترتیب تمرینات یک رزمی کار رشد صحیح شخصیت و شکل گیری درونی آن را تضمین می کرد. استاد، هنرجویان را در داخل و خارح از تالار تمرینات زیر نظر قرار می داد تا مشخص نماید که آیا آمادگی دریافت کمربند آرمانی سیاه را دارند یا خیر؟
        خلاصه ای از ویژگی های  شخصیتی مطلوب یک ورزشکار رزمی را می توان در کتاب " بوشیدو - رمز یک جنگجو " مشاهده کرد. صداقت یا درستی، شهامت، نیکوکاری، ادب، راستگویی، شرف، وفاداری و خویشتنداری از خصوصیات مهمی بودند که می توان در یک رزمی کار سراغ گرفت. با افزودن صفاتی از قبیل اطلاعت و احترام به مقام بالاتر، حق شناسی، تواضع، مروت و پشتکار به این فهرست می توانید انتظار یک ورزشکار رزمی حقیقی را داشته باشید.
       به این ترتیب محصول نهایی ساخته می شد - رسمیت یافتن یک ورزشکار رزمی . امروزه چه تعداد از استادان، مربیان و کمربند سیاه ها می توانند ادعا نمایند که واجد این معیارها هستند؟ و چند نفر از آنها مظهر ارزشها، اخلاق، اعمال و کردار پیشینیان خود در عالم هنرهای رزمی میباشند؟


    نوشته دکتر کنت هارلسون
    ترجمه عالیه رمضانی نیا 
    از مجله هنرهای رزمی

     

     

     

    ارسال نظرات
    ۰ نظــــــر منتشره: ۰




    هنرهای رزمی
    هنرهای رزمی
    هنرهای رزمی چیست؟
    بهداشت در ورزشهای رزمی
    بهداشت در ورزشهای رزمی
                                            
    ذن چیست ؟
    ذن چیست ؟
                                              


سایت هنرهای رزمی-هنرهای رزمی-کیوکوشین کاراته-قوی ترین سبک رزمی جهان- معنی اصطلاحات در کیوکوشین-عکس رزمی-فیلم مسابقات کیوکوشین - تاریخچه کیوکوشین-مسابقه کیوکوشین بانوان-کیوکوشین چیست ؟ - کیوکوشین کاراته -قوی ترین سبک رزمی جهان-سازمان کیوکوشین اویاما-Black Belt- kyokushin-سایر ورزشها--کاراته کیوکوشین کاراته-صحنه هایی از کیوکوشین کاراته-ویکی‌پدیا-اطلاعات-کیوکوشین-سبک‌های کاراته-هنرهای رزمی-ژاپن-ژاپنی-کره ای-کیوکوشین کای کان کاراته-کیوکوشین کای کان-دانلود کیوکوشین کای کاراته-دانلود-اپلیکیشن-اندروید-ورزشی-اوکیناوا-سبک‌های هنرهای رزمی ترکیبی-ورزش در ژاپن-ورزش‌های ابداع‌شده در ژاپن-ورزش‌های المپیک تابستانی-مهمترین استادان وقت کاراته-کنوا مابونی-فوناکوشی-هنر رزمی-گنوا ناکازونه-تایرا شینکن-استاد هنرهای رزمی سنتی اوکیناوا- هنرهای رزمی سنتی-وادوریو کاراته-بنیان‌گذار کاراته مدرن-هنرهای رزمی چینی-کنپو-اوکیناوای-گیچین فوناکوشی-مهمترین مبارزان کاراته-فیلم‌های سینمایی رزمی-شوتوکان-اوتسوکا هیرونوری-ضربه زدن-فنون گلاویزی-دفاع شخصی-هنرجویان کاراته-بازی‌های آسیایی-بازی‌های جهانی-فلسفی-تکنیک‌های مبارزه‌ای-چهار سبک اصلی-پایه گذار کاراته-شوری‌ته-استاد فقید-سبک‌های کنترلی-سبک‌های غیر کنترلی-سبک‌های رینگی-گوجوریو-وادوریو-سبک‌های مهم در کاراته-شیتوریو-فرهاد وارسته-کان ذن ریو-بنیان گذار-راه صلح-ناهاته در کاراته-اویاما-تجربیات اویاما-کاتا در کاراته-کاتا-فدراسیون جهانی-مسابقات کاراته-فدراسیون جهانی کاراته-قوانین مسابقات-جیسن کاراته-مبارزات کنترلی و غیرکنترلی-ماسوتاتسو اویاما-انشین-جودو-فدراسیون کاراته ایران-راهنمای تصویری قوانین کاراته-هنرهای رزمی هندی-هنرهای رزمی اندونزی-رزم بدون سلاح-مشت-ضربه پا-سرشاخ-پا-لگد-شوت-بوکسینگ-کیک بوکسینگ-قفل مفصل-جوجیتسو-کوراش-زیرگیری-تندر-بزکش-کردن گیری-خاک شدن-خاک کردن-مبارزه-فایت-فایتر-مبارز-رزمنده-دررو دروکذدن-بارای-گدان بارای-ضربه دست-سوکی-آشی-هارا-هاراگیری-گانمن-شوتو-تیغه دست-تیغه پا-شمشیرزنی-سامورایی-شمشیر سامورایی-گلاویز-سلاح تمرینی-باشگاه-فشار دست-اوس-شیهان-سن سی-شی هان- سنسی-کانچو-سوسویی-سوسای-سن پای-تویی شو-آمادگی جسمانی-آمادگی رزمی-جوجیتسو برزیلی- برزیلی-گریسی-رینگ-تای چی چوان-ووشو-تکواندو-پومسه-ساندا-روسی-قربانوف-بدون دستکش-فول کنتاکت-کنتاکت-کیک-جیت کاندو- بروسلی-اسامی روسای فدراسیون ورزشهای رزمی-کمیته های ستادی-هیات-هیات رزمی-دان10-دان 9-دان 8-دان 7-دان 6-دان5-شالبند-کمربند مشکی-کمربند سیاه-خط-خان دوازده-خان-موی تای-انجمن-کاسویا-ماسائو کاگاوا-میکیو یاهارا-اساتید رزمی-JKS-دوجو-هونبو-باشگاه رزمی-باشگاه-بدنسازی-پرورش اندام-فیتنس-عضله سازی-عضله-نیرو-ماتسویی-ناکامورا-کانامورا-تزوکا-آشی هارا-ماتسوشیما-تیم ملی-کیمه-ذان شین-ذن شین-شین-شین ذن-ماگسو-ذهن-یوگا-کتاب-مقاله-پزشکی ورزشی-پزشکی-درد-درمان-خون دماغ-دانستنیهای رزمی-تقویم ورزشی-مسابقات-مسابقه-بین المللی-استاژ-آزمون-بونکا-رینگی-یامه-مربی-انواع,سبکهای,کاراته-تاریخچه کیک بوکسینگ-تاریخچه کاراته-تاریخچه بوکس-کیک بوکسینگ در ایران-رشته کیک بوکسینگ-کیک بوکسینگ ترکیبی-آشنایی با کیک بوکسینگ-Full Contact Karate-ضربه ناک اوت-ناک اوت-زانو-آرنج-ام پی- سیکن-کیک بوکسورها-بازی,های,داخل,سالن,آسیا/ملی,پوشان,کیک,بوکسینگ,ایران,فرد-بازی های داخل سالن-indoors games-in doors-واکو-بازی های داخل سالن-تایلند-تای بوکس-رقابت،رزمی کاران،درخشش-هنرهای رزمی جنوب شرق آسیا-ورزش‌های مبارزه‌ای-سبک‌های هنرهای رزمی-موای تای-ورزش در تایلند-روز موای تای-کاراته دی-روز تکواندو-روز کاراته-اخبار رزمی-خبر رزمی-خبر مسابقات-روز موای تای-ورزش رزمی موای تای-کلیپ رزمی-آموزش هنرهای رزمی در ایران-آموزش هنرهای رزمی-آموزش کیک بوکسینگ-آموزش کیک بوکس-آموزش بوکس-آموزش موی تای_آموزش کاراته-آموزش کیوکوشین-آموزش کیوکوشین کاراته-آموزش ووشو-آموزش جودو-آموزش جوجیتسو-آموزش رزمی-آموزش دفاع شخصی-دفاع شخصی-سلف دیفنس-آموزش دفاع-آموزش مبارزه-دعوای خیابانی-اموزش درگیری خیابانی-آموزش-اموزش-SELFDIFENS-نینجوتسو-mma-K1-قفس-مبارزه در قفس-کلیپ رزمی-کلیپ مبارزه-فیلم مبارزه-فیلم رزمی-دستکش بوکس-ساق بند-عکاس رزمی-هان شی-هانشی-رنشی-استاد-سایت-وبسایت آموزشی-باشگاه مجازی-معرفی اساتید رزمی-مرجع معرفی-گسترش هنرهای رزمی-مارشال آرتز-تریکینگ-پارکور-تریک-پرش-parkur-triking-martialarts-دایدو-دای دو-دای دو جو کو-کونگفو-توآ-کونگ فو توآ-کونگ فو-کونگ فو توا-میرزایی-راکی-بیوگرافی-محمد علی کلی-شعبان-رستم-استاد رزمی-جکی چان-ایکیدو-ای کی دو-ایکیدو-ای کی کای-جت لی-فیلم مبارزی در باد-مبارزی در باد-مبارزه بروس لی-عکس رزمی-تصویر رزمی-بهترین سایت رزمی-قویترین مردان- قویترین سبک رزمی-قویترین سبک کاراته-بهترین مبارز-بهترین فایتر-حمله-دفاع-دفاع با دست خالی-دفاع با دست-دکتر-کلیپ ورزش رزمی-نمایشی-هانسوکو-دنیای هنرهای رزمی-خبر رزمی-خبر-هنر رزمی-هنر-هنرهای-هاپکیدو-کوبو-بودو-دائو-معبد-شائولین-معبد شائولین-ای ای دو-شکستن اجسام سخت-تمشی واری-نرم-نرمی-تکنیک-تاکتیک-ناک دان-وازاری-چویی-داچی-داچی های کاراته-احترام-روش‌های دفاع شخصی تمرین-ارتش های جهان-سبک های آزاد-سبک های آزاد کاراته-الکسا-آلکسا-مکمل-قهرمانان-اینده سازان-آسیب های ورزشی-اسیب-آناتومی-آناتومی بدن-آناتومی بدن انسان-آناتومی و اعضاء-بهداشت-سلامت-بهداشت و سلامت-سالمندان-ورزش سالمندان-کودک و رزمی-ورزش کودکان-بانوان-ورزش بانوان-تمرین و برنامه ورزشی-برنامه تمرینی-برنامه تمرینی-حرکات اصلاحی-اصلاحی-حقوق ورزشی-حقوق-تناسب-تناسب اندام-تغذیه ورزشی-علم تغذیه-علم و حرمت-علم ورزش-ورزش و ارزش-مربیان و ورزشکاران-اساتید و بنیانگذاران-سبک ها و رشته ها-در ایران-موی تای چیست؟-کاراته چیست؟-راه کاراته-کاراته راه زندگی-ووشو چیست؟کیک جیتسو-مجله رزمی-مجله ورزشی-کانال هنرهای رزمی-تلگرام-گالری تصاویر رزمی-سلامتی بدن-فنون شرقی-فنون گلاویز شدن-فنون گلاویزی-هنرهای رزمی ترکیبی-رزم ترکیبی-kickboxing-kickbox-honarahayerazmi-هنرجویان-تکواندو کار-کارتهکا-دست خالی-مشت آنین-بازی های المپیک-المپیک-ایچ-نی-سان-شی-گو-ایچی-روکو-شیچی-هاچی-کیو-جو-ایپون-فنون مبارزه ای مبارزه ای-جستجوی مربی-مربی-کوچ-کومیته-کمیته-سمینار-سمینار فنی-استاژ فنی-استهدادیابی-شیرزاد-پیام تبریک-پیام تسلیت-سرپریت-ورزش و جوانان-وزیر-قهرمانی-سکوی قهرمانی-نایب قهرمان-نایب قهرمانی-برون مرزی-تالو-تالوکاران-انتصاب-سوپر لیگ-سوپر لیگ کاراته-داوری در کاراته-جاج-رفری-رنکینگ-رنک-طلا-نقره-برنز-مقام سوم-مدال-کاروان ورزشی-بهترین ورزش رزمی برای دعوا-بهترین ورزش رزمی برای درگیری خیابانی-خشن ترین ورزش رزمی جهان-جهان رزمی-کشنده ترین هنرهای رزمیدر دنیا-قویترین سبک رزمی در دنیا-هنرهای رزمی ، آموزش کاراته ، آموزش تکواندو ، آموزش کونگ فو ، آموزش بوکس ، آموزش دفاع شخصی ، آموزش ووشو ، آموزش جودو ، مبارزه خیابانی ، کیوکوشین ، اساتید ، مربیان ، قهرمان ، مسابقه ، MMA ، تای بوکس ، لیست ، شماره تماس ، باشگاه ، فروشگاه ، ورزشهای رزمی ،پزشکی ورزشی ، شائولین، شی هان، کاراته ، تکواندو ، کیوکوشین ، کیک بوکس ، کیک بوکسینگ ، ووشو ، جودو ، ufc ، کمربند سیاه ، کمربند مشکی ، kamarbandmeshki ، honarhayerazmi، هانشی ، اخبار رزمی ، رزمی ، بنیانگذار ، پزشکی ورزشی ، باشگاه ورزشی، • آسیب ، درمان ، تدریس خصوصی ، ژاپن ، تای بوکس ،موی تای ، بوکس ، دستکش ، لباس ،تاریخچه ، استاد ، مربی ، فدراسیون ، مسابقات ، ایران ، درمان ، بنیانگذار ، اخبار ، سلامتی ، شیهان ، سن سی ، کانچو ، kancho ، shihan ، sensei،martialarts ، اساتید ، مربی،کوچ ، رئیس سبک ، بنیانگذار ، استاژ ، فنی ، آزمون ، دان ، داوری ، قهرمان ، اویام ا، آرنولد ، راکی ، بوکسور ، تقویم ورزشی ، kamarbandmeshi، مبارزه، مبارز، مبارز امروز، رزم، نیرو، ورزش، سلامت ، mobarezemruz ، www ، .ir ، .com , کیک لایت ، سمی کنتاکت ، کنتاکت ، فول ، شین ، های ، رزمی ، فایتر ، fight ، fighter ، وزن کشی ، المپیک ، اردو ، سایت هنرهای رزمی، اخبار رزمی ، خبر رزمی ، تیم ملی ، پرورش اندام ، بدنسازی ، فیتنس-رزمی,مرگبار,هنرهای رزمی,هنرهای رزمی مرگبار,ورزش های رزمی,ورزش های مرگبار,کشنده-ده ها سبک رزمی مختلف و صد ها زیر شاخه مختلف برای این هنرهای رزمی در دنیا وجود دارد-خبرهای آموزشی-رزمی کار ایرانی،هنرهای رزمی،امیر علی اکبری-دنیای ورزش-ورزش-خبر ورزشی-ورزشکاران در فضای مجازی- کراومگا-سبک رزمی کراومگا-آگهی تبلیغ رزمی-تبلیغات رزمی-وبسایت آموزشی رزمی-رزم و زندگی-دنیای کاراته-سوپر کیوکوشین-اسطوره-کاراته آزاد-اسپرت-ستارگان ورزش رزمی-ستارگان ورزش-بزرگان کاراته-روش سامورایی-فنون رزمی-پایگاه خبری-اینستاگرام رزمی-کانال رزمی-گروه رزمی-یوسف شیرزاد-شیرزاد-کانچو یوسف شیرزاد-سوسای اویاما-ماتسوتاتسو اویاما-فروشگاه ورزشی-باشگاه ورزشی-کیسه بوکس-لباس کاراته- لباس رزمی-ایکس تریم-لباس تکواندو-فدراسیون تکواندو-پولادگر-فرجی-لوگوی رزمی-شین کیوکوشین-کیوکوشین بین الملل-دانلود کتاب رزمی-کتاب هنرهای رزمی-دانلودفیلم رزمی-دانلود فیلم سینمایی رزمی-آموزش ضربه-آموزش قفل مفصل- مبارزه در قفس-مدیتتیشن-کفش اسپرت-کفش-تاتامی-رینگ بوکس-osu-اردو-اردوی ورزشی-مینیسک-تشخیص و درمان-فدراسیون پزشکی ورزشی-دوپینگ-بازو-پشت بازو-ساعد-کتف-مچ پا-فک-ضربه هوک-پزشکی ورزشی چیست؟شکستگی بینی-جراحی بینی-دیکشنری ژاپنی-معنی ژاپنی-چیست؟-چرا؟-چیست-بهترین-برترین-قهرمانان-تاریخچه-رزومه ورزشی-رزومه-بنیانگذار موی تای-بنیانگذار کیوکوشین-بنیانگذار ووشو-بنیانگذار تکواندو- بنیانگذار کاراته-بنیانگذار کونگ فو-کشنده-خطرناکترین0خطر-ضربه-انجمن کمربند سیاه-انجمن هنرهای رزمی-ورزش,فیلم,رزمی,دانلود,آموزش-صحنه های اکشن-اکشن-صحنه های رزمی-مطالب آموزشی ورزش های رزمی-بزرگ ترین سایت آموزش حرکات رزمی – تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریم -بزرگ ترین سایت-آموزش حرکات رزمی – تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریمبزرگ ترین سایت آموزش حرکات رزمی – تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریمبزرگ ترین سایت آموزش حرکات رزمی – تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریمبزرگ ترین سایت آموزش حرکات تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریمبزرگ ترین سایت آموزش حرکات تکنو – نمایشی و رنجر بدون نباز به استاد و باشگاه ، آموزش گام به گام تمامی حرکاتی که شما در فیلم های مورد علاقتان میبینید میتوانید حرکت مورد علاقتان برا سفارش دهید تا آموزش آن را برایتان بگذاریم-زرگ ترین سایت آموزش حرکات رزمی-آموزش فیلیپینی تک پا-آموزش فیلیپینی تک پا-آموزش فنون کونگ فو برای مبارزات تن به تن-آموزش مچ اندازی-انیمیشن های رزمی-دانلود فیلم های تونی جا-دانلود تمام فیلم های رزمی-آموزش بستن کمربند در تکواندو-آموزش بوکس حرفه ای-آموزش بلند شدن از روی زمین بدون دست-آموزش جامع حرکت بغل فلیپ به زبان فارسی-آموزش بلند شدن از روی زمین بدون دست-آموزش جامع حرکت بغل فلیپ به زبان فارسی-دانلود فیلم رزمی خشم وجرا-